Junet Guldsponsor: Team Rynkeby cyklade in 34,9 miljoner

Publicerad för 5 år sedan

Junet var Guldsponsor till Team Rynkeby – God Morgon som under 2018 samlade in 34,9 miljoner kronor till Barncancerfonden.
 
Team Rynkeby – God Morgon är ett välgörenhetsprojekt som årligen samlar in pengar till Barncancerfonden. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris. Junet var Guldsponsor till laget Team Rynkeby – God Morgon Jönköping 2018.

Idag består projektet av 2100 motionscyklister och 450 funktionärer fördelade på 54 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna, Island och Tyskland. Deltagarna väljs ut bland tusentals sökanden som fyllt i en ansökningsblankett på Team Rynkeby – God Morgons webbplats.

Team Rynkeby Fonden har under året som gått donerat 100,2 miljoner SEK till olika välgörenhetsorganisationer för svårt sjuka barn runt om i Norden. Aldrig tidigare i välgörenhetscykellagets historia har man samlat in så mycket pengar. Även antalet sponsorer var rekordmånga – över 6200 företag bidrog till insamlingen.

Om du vill läsa mer om Team Rynkeby och deras insamling kan du göra det här.

Mountainbike-SM 2017

Publicerad den 24 januari 2019 under: